Ciekawostki
Z pasji do smaku i szacunku do produktu szefowie kuchni Steak&Grill RESTAURANT sięgają po rozwiązania, które wzbogacają wartość serwowanych dań.
- Piec opalany drewnem - przyrządzane w takim piecu potrawy wyróżnia wyjątkowa soczystość, intensywniejszy smak.
- Sezonowanie wołowiny - starannie wyselekcjonowana wołowina umieszczana jest na kilka tygodni w szafach chłodniczych. Po tym czasie mięso staje się kruche i delikatne. Skraca to czas jego obróbki, co pozwala zachować zawarte w wołowinie naturalne wartości odżywcze.
- Śniadanie Plus - śniadania w HOTELU MODERNO to więcej niż bogaty bufet. W trosce o dobry i dający energię poranek, każdego dnia proponujemy naszym Gościom co najmniej 8 dań na ciepło. Ponadto między innymi: wędliny z regionalnej masarni, kiełbasy wędzone drewnem olchowym, lokalne sery, wędzone ryby, świeże warzywa i owoce, wypiekane o świcie słodkości hotelowego cukiernika. Na naszych śniadaniach znajdziecie Państwo również strefę VEGE oraz produkty bez glutenu i laktozy.